Nawigacja i wyszukiwanie

Nawigacja

Szukaj

INFORMACJE

Oficjalny komunikat dotyczący zmiany terminu Forum

Technologii Pakowania i Ważenia ExpoOPAKOWANIA & WAGexpo

  Szanowni Państwo,

W ciągu ostatnich tygodni doszło do znaczącego wzrostu zakażeń związanych z
epidemią COVID-19 i pogorszenia ogólnej sytuacji epidemicznej w Polsce. Cały
kraj znalazł się w tzw. "strefie czerwonej". W związku z powyższym,
zostaliśmy zmuszeni do zmiany terminu Forum Technologii Pakowania i Ważenia
ExpoOPAKOWANIA & WAGexpo a także wydarzeń towarzyszących. Kolejna edycja
odbędzie się w listopadzie 2021 roku.

Naszym celem jest organizacja spotkań branżowych na jak najwyższym poziomie,
tak aby przynosiły one korzyści zarówno Wystawcom jak i odwiedzającym. Mamy
nadzieję, że sytuacja epidemiologiczna w Polsce jak i sytuacja biznesowa
naszych Partnerów poprawi się i pozwoli na przygotowanie targów oraz
wydarzeń towarzyszących z pełnym zaangażowaniem. Dołożymy wszelkich starań,
aby targi w nowym terminie zostały zorganizowane profesjonalnie i spełniły
oczekiwania wszystkich uczestników.
 
Wioletta Błońska-Dudek
Dyrektor Grupy Projektów
 

1st International Conference on Quality and Management Sciences 2021

(1st ICQMSc 2021)

 

Szanowni Państwo,

mamy zaszczyt zaprosić Państwa na 1st International Conference on Quality and Management Sciences 2021, która odbędzie się na Uniwersytecie Ekonomicznym w Poznaniu, w dniach 13-15 września 2021 roku, w formie online. Konferencja jest organizowana przez Instytut Nauk o Jakości (wcześniej Wydział Towaroznawstwa) UEP i jest kontynuacją mającej kilkunastoletnią tradycję International Commodity Sciences Conference (IComSC), której ostatnia, piętnasta edycja odbyła się w 2019 roku. Konferencja wpisuje się w jubileusz obchodzonego w 2021 roku 95-lecia Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. Patronat honorowy nad konferencją objął JM Rektor UEP prof. Maciej Żukowski.

Konferencja będzie stanowić forum wymiany wiedzy na temat najnowszych osiągnięć w zakresie nauk o jakości, towaroznawstwa i zarządzania. Program naukowy będzie poświęcony tematyce zarządzania i jakości procesów, produktów oraz opakowań w ujęciu multidyscyplinarnym obejmującym aspekty technologiczne, konsumenckie i środowiskowe. Podczas konferencji odbędzie się sesja specjalna dedykowana prof. Zenonowi Foltynowiczowi z okazji przejścia na emeryturę, w uznaniu osiągnięć w zakresie nauk o jakości (towaroznawstwa).

Ze względu na sytuację związaną z pandemią COVID-19 planujemy konferencję w formie online. Jeśli będzie to możliwe, zaproponujemy formę hybrydową, z możliwością udziału online lub na miejscu. O decyzji w tej sprawie poinformujemy do 15 czerwca 2021.

Serdecznie zapraszamy do udziału w konferencji uczestników poprzednich edycji oraz wszystkich zainteresowanych tematyką jakości i zarządzania.

 

Z poważaniem,

Ewa Sikorska, Dyrektor Instytutu Nauk o Jakości UEP

Hanna Śmigielska, Przewodnicząca Komitetu Organizacyjnego

 

Komitet Organizacyjny

Dr hab. inż. Hanna Śmigielska, prof. UEP – przewodnicząca

Dr hab. inż. Daniela Gwiazdowska, prof. UEP – sekretarz

Dr inż. Krzysztof Juś

Dr hab. inż. Inga Klimczak, prof. UEP

Dr hab. inż. Wojciech Kozak, prof. UEP

Dr inż. Katarzyna Marchwińska 

Dr inż. Katarzyna Michocka 

Dr inż. Krzysztof Wójcicki

 

Tematyka naukowa konferencji obejmuje następujące zagadnienia:

  • Projektowanie, jakość i bezpieczeństwo żywności i produktów nieżywnościowych
  • Innowacyjne materiały i technologie opakowaniowe
  • Rozwój produktu zorientowany na konsumenta
  • Zrównoważona konsumpcja
  • Zarządzanie jakością i produktem
  • Jakość w erze Przemysłu 4.0
  • Zarządzanie na rzecz zrównoważonego rozwoju
  • Gospodarka o obiegu zamkniętym
  • Eko-projektowanie i eko-innowacje

 

Ważne daty

Do 30 marca 2021          - rejestracja

Do 15 kwietnia 2021      - termin przesyłania abstraktów

Do 15 czerwca 2021       - informacja o formie konferencji (online lub hybrydowa)

Do 30 czerwca 2021       - termin wnoszenia opłaty konferencyjnej

Do 30 czerwca 2021       - ostateczny termin przesyłania artykułów

 

Kontakt: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Strona konferencji: http://icqmsc.ue.poznan.pl

 

Targi ExpoOPAKOWANIA & WAGexpo.

 

 

 

Centrum Targowo-Konferencyjne Expo Silesia zaprasza wszystkich zainteresowanych na kolejna edycja ExpoOPAKOWANIA & WAGexpo. W tym roku wydarzenia te odbędą się 18 listopada 2020 w formie jednodniowego FORUM Technologii Pakowania i Ważenia w Centrum Targowo – Konferencyjnym Expo Silesia w Sosnowcu.

 

W wielopanelowej konferencji poruszone zostaną tematy m.in. opakowań w GOZ; opakowań, materiałów i etykiet biodegradowalnych; nowych rozwiązań recyklingowych; materiałów alternatywnych do tworzyw sztucznych; nowoczesnych metod pomiarów i ważenia.

 

 Wystawcy, którzy chcą pokazać jak poradzili sobie z tą trudną sytuacją i mimo wszystko rozwijają się i pracują nad nowymi rozwiązaniami zaprezentują zwiedzającym opakowania, etykiety, wagi do pomiarów dynamicznych, nowoczesne technologie produkcji opakowań i ważenia i wiele innych. Przyjrzymy się też maszynom i urządzeniom ułatwiającym pracę na liniach produkcyjnych, czyli kolejnej odsłonie automatyzacji i robotyzacji procesów produkcyjnych, a to wszystko by minimalizować koszty i optymalizować zyski.

 

Więcej informacji na www.exposilesia.com

 

X Międzynarodowa Konferencja z cyklu: 

Rola towaroznawstwa w zarządzaniu jakością 

w warunkach gospodarki opartej na wiedzy” 

Gdynia, 19-21.05.2021 r. 

 

Konferencja odbędzie się w dniach  4-6 listopada 2019 rokuna Wydziale Przedsiębiorczości i Towaroznawstwa Uniwersytetu Morskiego w Gdyni, a jej tematem przewodnim będzie 

 

Zarządzanie jakością towarów i usług w aspekcie zrównoważonego rozwoju.  

 

Patronat honorowy nad konferencją objął JM Rektor Uniwersytetu Morskiego w  Gdyni prof. dr hab. inż. Janusz  Zarębski 

 

Konferencja będzie również okazją do uczczenia Jubileuszu 50-ecia pracy zawodowej prof. dr hab. inż. Piotra Przybyłowskiego. 

 

Organizatorzy Konferencji: 

Wydział Przedsiębiorczości i Towaroznawstwa UMG 

Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Gdański 

 

.Komitet Honorowy 

  • Prof. dr hab. Tadeusz Borys  UE Wrocław 

  • Prof. UEK dr hab. inż. Andrzej Chochół  UE Kraków 

  • Prof. dr hab. Wojciech Czakon  UE Kraków 

  • Prof. dr hab. Andrzej S. Grzelakowski  UM Gdynia 

  • Prof. dr hab. Zenon Foltynowicz – UE Poznań 

  • Prof. dr hab. Jan Jasiczak – WSL Poznań 

  • Prof. Marta Karkalikova – UE Bratysława, Słowacja 

  • Prof. dr hab. inż. Agnieszka Kita - UP Wrocław 

  • Prof. dr hab. Danuta Kołożyn-Krajewska – SGGW Warszawa 

  • Prof. dr hab. Andrzej Korzeniowski – WSL Poznań 

  • Prof. US dr hab. Barbara Kryk – US Szczecin 

  • Prof. dr hab. Krystyna Lisiecka – UE Katowice 

  • Prof. dr hab. Tadeusz Sikora  UE Kraków 

  • Prof. dr hab. inż. Stefan Smoczyński – UWM Olsztyn 

  • Prof. dr hab. Bogdan Sojkin – UE Poznań 

  • Prof. dr hab. Romuald Zalewski – PAN Poznań 

  • Prof. dr hab. inż. Ryszard Zieliński – UE Poznań 

  • Prof. dr hab. inż. Jerzy Żuchowski – UTH Radom 

  • Prof. dr hab. inż. Ryszard Żywica – UWM Olsztyn 

 

Komitet Naukowy 

  • Prof. dr hab. inż. Piotr Przybyłowski  przewodniczący 

  • Dr hab. inż. Katarzyna Banach, prof. UWM 

  • Dr hab. inż. Joanna Brzeska, prof. UMG 

  • Prof. dr hab. inż. Ryszard Cierpiszewski 

  • Dr hab. inż. Przemysław Dmowski, prof. UMG 

  • Univ. Prof. Dr. Anna J. Keutgen 

  • Dr hab. Joanna Kizielewicz, prof. UMG 

  • Dr hab. inż. Wanda Kudełka, prof. UEK 

  • Dr hab. Małgorzata Lotko, prof. UTH 

  • Dr hab. inż. Alina Matuszak-Flejszman, prof. UEP 

  • Dr hab. inż. Aneta Ocieczek, prof. UMG 

  • Prof. dr hab. Irena Ozimek 

  • Dr hab. inż. Stanisław Popek, prof. UEK 

  • Dr hab. inż. Marzenna Popek, prof. UMG 

  • Dr hab. Adam Przybyłowski, prof. UMG 

  • Dr hab. inż. Renata Salerno-Kochan, prof. UEK 

  • Dr hab. inż. Magdalena Skotnicka  

  • Prof. dr hab. Maria Śmiechowska 

  • Prof. Ivona Vrdoljak Raguz 

  • Dr hab. inż. Tomasz Wasilewski, prof. UTH 

  • Dr hab. inż. Aleksandra Wilczyńska, prof. UMG  

 

Komitet Organizacyjny: 

  • Dr hab. inż. Aleksandra Wilczyńska, prof. UMG  przewodnicząca 

  • Dr hab. inż. Przemysław Dmowski, prof. UMG  zastępca przew. 

  • Dr inż. Agnieszka Palka - sekretarz 

  • Mgr inż. Natalia Żak  sekretarz 

  • Dr hab. inż. Millena Ruszkowska, prof. UMG – członek 

  • Dr inż. Aleksandra Heimowska – członek 

  • Dr inż. Katarzyna Krasowaska – członek 

  • Dr inż. Anita Kukułowicz - członek 

  • Dr inż. Anna Platta - członek 

  • Mgr inż. Anna Flis-Kaczykowska – członek 

  • Mgr. inż. Paulina Wit – członek 

 

W programie Konferencji znajdą się następujące obszary tematyczne: 

  • Rola innowacyjności w kształtowaniu jakości wyrobów i usług, 

  • Towaroznawcze aspekty zarządzania produktem i marką, 

  • Znaczenie społecznej odpowiedzialności biznesu w innowacyjnym przedsiębiorstwie, 

  • Bezpieczeństwo i kształtowanie jakości żywności, 

  • Ekologiczne i środowiskowe aspekty towaroznawstwa, jako nauki o jakości, 

  • Znormalizowane i zintegrowane systemy zarządzania w  praktyce, 

  • Społeczne i ekonomiczne aspekty zarządzania w organizacjach.  

 

Strona konferencjihttps://jakosc.wpit.umg.edu.pl/ 

 

Ramowy program konferencji: 

 

 

  • Rozpoczęcie konferencji 

  • Nadzwyczajna sesja z okazji jubileuszu 50-lecia pracy zawodowej prof. dr hab. inż. Piotra Przybyłowskiego 

  • Bankiet 

  • Pokaz filmowy w Gdyńskim Centrum Filmowym 

 

  • Sesje plenarne 

  • Uroczysta kolacja  

  • Sesje plenarne 

  • Zakończenie konferencji 

 

Publikacja: recenzowane monografie naukowe opublikowane w wydawnictwie z poz. I  (80 pkt. za monografię/20 pkt. za rozdział) 

 

Ważne terminy 

  • 29 lutego 2020 r.     rejestracja uczestnictwa oraz zgłaszanie abstraktów 

  • 15 kwietnia 2020 r.   –  przesłanie pełnych tekstów artykułów 

  • 15 kwietnia 2020r.   –  wniesienie opłaty konferencyjnej  

  • 30 września 2020 r.  –  wydruk monografii pokonferencyjnych 

 

Koszty uczestnictwa 

 

 

Uczestnik 

1150 zł 

Uczestnik, członek PTT 

1100 zł 

Doktorant 

850 zł 

Publikacja bez uczestnictwa 

450 zł 

 

Opłata konferencyjna obejmuje: 

  • uczestnictwo w sesjach,  

  • 1 publikację (za dodatkową publikację dodatkowa opłata),  

  • materiały konferencyjne,  

  • bankiet powitalny,  

  • przerwy kawowe,  

  • 2 obiady podczas obrad,  

  • uroczystą kolację,  

  • program kulturalny  

 

Oplata konferencyjna powinna być wniesiona na konto: 

20 1140 1153 0000 2235 4300 1049, 

Uniwersytet Morski w Gdyni, ul. Morska 81-87, 81-225 Gdynia  

z dopiskiem: 

KONFERENCJA JAKOŚĆ 2020, imię i nazwisko uczestnika, afiliacja 

 

Liczymy, iż Konferencja ta pozwoli na nieskrępowaną wymianę doświadczeń naukowych i tym samym da jej uczestnikom szerokie możliwości rozwoju naukowego, poprzez liczne kontakty z przedstawicielami innych ośrodków badawczych oraz wzajemną inspirację uczestników. 

Serdecznie zapraszamy do udziału w tym wydarzeniu. 

 

W imieniu Komitetu Organizacyjnego 

 

Przewodnicząca, 

dr hab. inż. Aleksandra Wilczyńska, prof. UMG

 

 

 

 

 

 

Dodatkowe informacje